Boerengolf

Boerengolf is een variatie op het reguliere golfspel waarbij een boerengolfbaan met 10 holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd.

BOERENGOLF is lekker lopen in de natuur en door de velden met vrienden of familie. Iedereen kan het spelen ongeacht leeftijd of sportieve aanleg.

Hoe speel je boerengolf?

Op een traject spelen 2 groepen of 2 personen tegen elkaar. Groep of persoon slaat de bal vanaf het startpunt en vervolgens groep 2 of persoon 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag (binnen een groep slaat men om de beurt). Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem dan 4 mtr. in de richting van de volgende hole en slaat dan weer. De 2 groepen of personen lopen zo gezamenlijk alle holes af. Op een vel papier worden de namen van de deelnemers ingevuld en bij de holes 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole,  middels turven. De groep of persoon met het minste aantal slagen heeft gewonnen.

Een boerengolfbaan bestaat uit 10 holes met een lengte van gemiddeld meer dan 200 mtr. per hole. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt ‘de put’, een emmer ingegraven met een genummerde vlag erbij. De put is dan weer het begin voor de volgende hole.

PRIJS:
€  5,00 per set
Een set bestaat uit een club en een bal.

Pension Jaskółka in de zomer
    (c) 2011, Jaskółka. Alle rechten voorbehouden.