Geocaching

Vergelijkbaar met het wereldwijd verspreide GPS spel “Geocaching”, kunt u nu ook bij Pension Jaskółka met behulp van een GPS en kompas een wandel- en zoek- tocht maken met als doel één of meer van de 7 op het terrein verborgen “munitiekistjes” (A t/m G) te vinden.

De coördinaten van de 3 eerste kistjes (A, B & C) staan al in de GPS geprogrammeerd, of kunnen er eenvoudig in geprogrammeerd worden. Dit zijn daardoor de 3 eenvoudigste kistjes, en we raden u aan met één van deze te beginnen.

De coördinaten van de 3 volgende kistjes (D, E & F) zijn pas bekend na het beantwoorden van een aantal vragen, en moeten daarna door uzelf in de GPS geprogrammeerd worden. Alleen de
juiste antwoorden leiden tot de juiste coördinaten.

Voor kistje D moet u een aantal vragen beantwoorden in en rond het pension, en het dorpje Marczów.

Voor kistje E wordt u “het veld” ingestuurd om o.a. een aantal oriëntatie- en plaatsbepalingvraagstukken op te lossen.

Voor kistje F doen we een beroep op uw rekenkundig denkvermogen middels een aantal cijfer puzzels die u voor aanvang van de zoektocht moet oplossen.

De coördinaten van de laatste kist (G) zijn pas bekend als u alle 6 andere kistjes al heeft gevonden. In elk van de kistjes A t/m F zit namelijk een logboekje met op de binnenkaft een cijfer. Pas met alle 6 cijfers zijn de coördinaten van de kist G bekend. Ook deze coördinaten moet u zelf in de GPS programmeren.

In deze laatste kist zit op de binnenkaft van het logboekje een codewoord, waarmee u aan de bar een drankje krijgt aangeboden van ons, als beloning voor uw succesvolle zoektochten.

Voor de kinderen is deze laatste kist gevuld met allerlei kleine aardigheidjes. Als ze onderweg goed hebben meegeholpen mogen ze er ieder één van uitzoeken!

In elk van de 7 kistjes zit een logboekje en een pen in een waterdicht zakje.

In het logboekje kunt u de datum van uw bezoek noteren, en bijvoorbeeld uw ervaringen tijdens de tocht. Was het moeilijk, of juist makkelijk om de kist te vinden? Hoe was het weer? Was u alleen of met een hele groep? Dat soort dingen. Naam en woonplaats erbij zetten mag ook.

Voor elk van de kistjes is een eigen aanvullende beschrijving beschikbaar die samen met een beknopte GPS handleiding tijdens de wandeling meegenomen kan worden.

Wij wensen u veel wandel- en zoekplezier toe…!

Pension Jaskółka in de zomer
  • English
  • polski
(c) 2011, Jaskółka. Alle rechten voorbehouden.