Vissen

Vissen bij Jaskolka Vakantie-accommodatie

Vissen kan bij Jaskolka Vakantie-accommodatie op 2 manieren:

  • vissen op karper en paling
  • vliegvissen.
Onze-visvijver

Onze visvijver

Vissen op karper en paling:

Eind 2014 zijn wij eigenaar geworden van een grote visvijver, waar volop karper en paling in zit. Het meertje ligt op zo’n 4 kilometer afstand van ons landgoed en is makkelijk aan te rijden met de auto of de fiets.

Er is een toilet aanwezig en ook een plek waar de karper of paling schoongemaakt kan worden om vervolgens te grillen en te nuttigen op het terras aan het water of tussen de bomen. Natuurlijk kan dit ook op Jaskolka gedaan worden met uw gezin of u laat uw gezin naar het meertje komen.De familie kan met de auto, op de fiets, of lopend naar het meertje komen, maar zij hebben ook de optie om dit paardrijdend te doen. Tijdens een buitenrit maken zij dan een stop bij het meer om samen met u verse vis te eten en vervolgens gaan zij over ruiterpaden door de vrije natuur weer terug naar Jaskolka.

Als u karper of paling meeneemt of bij het meertje nuttigt dan rekenen wij voor de vis een prijs per kilo. De prijs is afhankelijk van de tijd van het jaar. Prijzen kunt u opvragen bij de beheerder van het pension die u ook de mogelijkheid zal geven het terrein bij de visvijver te betreden. Bij de beheerder kunt u ook hengels huren voor de periode dat u wilt vissen.

Een vergunning voor het vissen heeft u niet nodig, omdat het ons eigen viswater betreft. Wilt u de gevangen vis niet meenemen of grillen, dan gaan wij er vanuit dat u de vis weer terug zult zetten in de vijver. Wij hebben wel het uitdrukkelijke verzoek om dit in ieder geval te doen bij de hele grote exemplaren, omdat wij deze gebruiken voor de verdere kweek. Wij raden u ook af om de grote karpers te eten. Uit ervaring weten wij dat zij veel vaker een grondsmaak hebben dan de kleinere karpers.

Voor meer info kunt u bij de beheerder terecht.

TweevliegvissersindeBobr

Twee vliegvissers in de Bobr

Vliegvissen op forel en vlagzalm in de Bobr.

Op 3 kilometer van ons pension stroomt het riviertje de Bobr dwars door het Poolse landschap, waarin u perfectop forel of flachzalm kunt vliegvissen.  Niet alleen in Marczow, maar uiteraard ook in de omliggende plaatsen als Wlen, Lwowek of Boleslawiec. Ook in het meer bij de stuwdam op ca. 10 km afstand van onze vakantie-accommodatie kunt u vliegvissen, danwel vissen vanuit een roeiboot. Voor het vliegvissen heeft u wel een vergunning nodig. De vergunning kunnen wij via internet voor u aanvragen en betalen. De uitdraai van de betaling is dan uw vergunning. De kosten voor de vergunning zijn  ca. 40 zl  (ca. 10 euro) per dag en ca. 50 zl (ca. 12,50 euro) voor drie dagen.

Houdt u er wel rekening mee dat u zich aan de regels houdt van de  lengte van de forel en vlagzalm als u die meeneemt. Ze dienen aan de maat te voldoen en hierop wordt geregeld door de Poolse autoriteiten gecontroleerd. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de beheerder van ons pension.

Voor het vliegvissen hebben wij geen materiaal in de verhuur, omdat wij  er vanuit gaan  dat vliegvissers dit zelf hebben.

Wij wensen u veel visplezier.

 

Internet: www.jaskolka.com

E-mail: info@jaskolka.com

Telefoon: +48(0)757136587 (Pools, Engels en Nederlands)

Pension Jaskółka in de zomer
  • English
  • Deutsch
  • polski
(c) 2011, Jaskółka. Alle rechten voorbehouden.