Paardentaal

“PAARDENTAAL” Bert Swennen van SKY-FARM
Sky-Farm is opgericht door Bert en Ester Swennen en heeft tot hoofddoel gesteld om paarden en mensen te helpen.

Sky-Farm wil een voorbeeld zijn van hoe mensen paarden dienen op te voeden, rekening houdend met de fysieke psychische behoeften van het paard. Dit betreft huisvesting, voer, omgang, verzorging en gebruik van het paard.

Wij leren u te communiceren met uw paard, laten u kennis maken met Natural Horsemanship en leren hoe u anders kunt omgaan met uw paard rekening houdend met de natuurlijke behoeften van uw edele viervoeter.

Wij leren u een relatie op te bouwen met uw paard door wederzijds respect en vertrouwen. Wltl u meer info met betrekking tot de inhoud mail dan gerust naar bert.swennen @ skyfarm.be

Wij behandelen probleempaarden en wij leren hoe mensen met hen kunnen omgaan in de vorm van individuele lessen, cursussen, lezingen en opleidingen en werken samen met specialisten in dit vakgebied.

Bert Swennen heeft in het korte bestaan van Sky-Farm al met honderden paarden gewerkt en al vele mensen bereikt via cursussen, demo’s, radio en tv.

Cursusweek Paardentaal

Een hele week lang proberen we het paard te doorgronden, zijn taal te leren en leren hoe u op natuurlijke wijze de leider van uw paard kunt worden. Samen een relatie opbouwen gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen, samen op pad, samen 1.

Wat kunt u praktisch verwachten van deze week?

Op zaterdag komen de cursisten aan in pensioen “Jaskólka” (men dient met eigen vervoer te komen). U hebt er dan de tijd om te bekomen van de reis en de vroege vogels onder jullie kunnen die dag al wat de buurt verkennen. Tijdens de avond is er een gezellige kennismaking.

Zondag dag 2 gaan we van start. Het werken met de paarden is dagvullend maar tijdens de avonden is er de mogelijkheid om te relaxen, een avondwandeling te maken, de buurt verkennen etc. Na 3 dagen wordt er een rustdag ingelast omdat het anders te zwaar is om de hele week volop geconcentreerd bezig te zijn. Op deze dag krijgt u tijd om een uitstapje te maken, of lekker een boek te lezen, een rit te maken of iets anders naar uw wens. Daarna beginnen we aan het slot van onze week en gaan we er nog twee dagen hard tegenaan.

Op zaterdag is het dan weer tijd voor vertrek en geven we iedereen de kans zich rustig reisklaar te maken en pp eigen tempo te vertrekken.

Dus:

 • zaterdag: aankomst, ontmoeting met andere cursisten tijdens de avondmaaltijd
 • zondag, maandag, dinsdag: werken met de paarden
 • woensdag: rustdag
 • donderdag en vrijdag: werken met de paarden
 • Zaterdag: vertrek

Wat kunt u inhoudelijk verwachten van deze week?

Een klein gedeelte van de week is een theoretische vorming rond het wezen ‘paard’. Elke deelnemer krijgt dan ook een uitgebreide uitleg op papier zodat het thuis nog even gemakkelijk nagelezen kan worden.

De druk ligt op het praktijkwerk natuurlijk! Want het is daar, samen met het paard, waar het gebeurt.

We besteden veel aandacht aan de communicatie met paarden via lichaamstaal. Wij werken met het paard in vrijheid en op deze manier proberen we een vertrouwensrelatie te leggen. We leren hoe u uw lichaam kunnt gebruiken om het paard van een afstand te besturen, ermee te communiceren en leren de lichaamstaal van het paard te interpreteren.

Daarnaast komt ook het werken aan het touw, het paniekvrij maken van paarden en het leiden van een paard aan de hand aan bod.

Natuurlijk is er ook aandacht voor het rijden en hoe we het paard kunen besturen met zo weinig mogelijk hulpmiddelen. Een plesante tocht door deze omgeving staat op het programma want waar kun je beter van de natuur genieten dan op de rug van een paard!

Wil jij het paard beter leren begrijpen en in staat te zijn een relatie aan te gaan gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen? Wil jij dat je paard jou begrijpt en jou ten volle gaat vertrouwen? Wil jij dit alles leren in een mooie omgevingme vol prachtig waardevol natuurschoon en in de watten gelegd worden door het eten dat steeds klaar staat voor jullie? Dan is deze cursusweek zeker wat voor jou!

Voor dit arrangement betaalt u slechts 595,- euro!

Wil u meer info met betrekking tot paardentaal mail gerust naar Bert en Ester Swennen bert.swennen @ skyfarm.be

Wilt u meer info over de omgeving en / of pension / Stoeterij “Jaskólka” dan kunt u terecht op www.jaskolka.com Wilt u graag reserveren voor deze unieke cursusweek dan kunt u mailen naar info@jaskolka.com.

Weekarrangement “PAARDENTAAL”

Datum 2017 binnenkort beschikbaar

8 Daagse arrangement prijs € 595,00 p.p.

Niet-cursisten € 295,00 pp

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen in twee persoonskamers op basis van volpension (incl. koffie en thee) van 1e dag ontbijt tot diner laatste dag. Lunches zijn afhankelijk van het cursusprogramma.
 • Aantal personen: minimaal 5, maximaal 10

Niet inbegrepen

 • vervoer van en naar pension “Jaskółka”
 • drankjes

Andere mogelijkheden

Indien u een andere mogelijkheid voor overnachtingen wenst zoals b.v. in een bungalow, of met eigen caravan dan kan dit in overleg worden veranderd.

Het betreden van onze gebouwen en terreinen is voor eigen risico. “Jaskólka” accepteert geen enkele aansprakelijkheid !!!!!

Pension Jaskółka in de zomer
 • English
 • Deutsch
(c) 2011, Jaskółka. Alle rechten voorbehouden.